Met de nieuwsartikelen blijft u op de hoogte van JDZ Bouwspecialiteiten. 

Nieuws


Terug naar overzicht

27-02-2018

Asbest? Stel niet uit wat vandaag geregeld kan worden.

JDZ Bouwspecialiteiten in Nunspeet Vooruit:

Al sinds 1993 is het verboden om asbest te verhandelen, bewerken, verwerken of te verwijderen. In de loop der jaren is er wereldwijd een erkenning ontstaan van de grote risico’s van asbest voor de volksgezondheid. Hierdoor is in de afgelopen decennia de nodige wet- en regelgeving opgesteld door de ministeries van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en door het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Jacob de Zwaan van JDZ Bouwspecialiteiten in Hulshorst krijgt door zijn werkzaamheden met enige regelmaat de vraag: "Zijn mijn golfplaten op het schuurtje of het dak van asbest”.

Sinds januari 1994 mogen er in Nederland geen asbesthoudende golfplaten meer worden gebruikt. Zijn de platen gemaakt na deze datum, dan zijn de platen asbestvrij. Maar hoe kom je hier achter. Jacob de Zwaan: "In golfplaten zit vaak een codering gedrukt. Deze coderingen zitten op de buitenkant vaak aan de rand van een golfplaat. Kijk daarom altijd op de kopse kant van een dakvlak, de kans dat u hier een code aantreft is het grootst. Als de code bestaat uit de letters AT, NF of CAF moeten de platen worden vervangen."

Omdat vanaf 2024 een algeheel asbestverbod gaat gelden is het verstandig om deze klus niet vooruit te schuiven. Tegen die tijd zullen er lange wachtlijsten ontstaan omdat alle asbest vervangen moet worden. Als u twijfelt is het verstandig om een materiaal analyse te laten uitvoeren. Neem daarom nu contact op met JDZ Bouwspecialiteiten in Hulshorst voor een afspraak, zodat u tijdig van uw asbestplaten verlost bent. "Het zal toch een keer moeten."

JDZ Bouwspecialiteiten beschikt over Stabipol golfplaten ter vervanging van de asbest golfplaten. Door het geringe gewicht en de grote variaties in lengte, is een dak met Stabipol golfplaten eenvoudig gelegd. Het grote voordeel hiervan ten opzichte van de traditionele cementplaat is de snelle montage. Stabipol is een polyester glasvezel versterkte golfplaat van 1.8 mm dikte. De platen zijn volledig ingekleurd en zeer goed bestand tegen hagelbuien, resistent tegen chemische stoffen als ammoniak en door middel van een hoogwaardige UV-beschermlaag wordt vroegtijdige veroudering voorkomen. De golfplaten kunnen worden geleverd tot een lengte van 12 meter.

Stel niet uit tot morgen wat vandaag geregeld kan worden! JDZ Bouwspecialiteiten is te bereiken onder 06-53293076.

 Stabipol Golfplaten tot 12 meter bij JDZ Bouwspecialiteiten - artikel in Nunspeet Vooruit


Terug naar overzichtJDZ Bouwspecialiteiten
De vertrouwde bouwspecialist sinds 1973